Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Νέα - Ειδήσεις

Νέα - Ειδήσεις

22.06.2020

30ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Γηροδοντιατρικής, 9,10 Οκτωβρίου 2020

 

Το γνωστικό αντικείμενο Γηροδοντιατρικής του Εργαστηρίου Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ διοργανώνει διαδικτυακά το 30ο διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Γηροδοντιατρικής με τίτλο «Healthy smiles, longer lives” στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2020.

Aν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί τη στοματική υγεία ως μία σημαντική παράμετρο της γενικής υγείας και της ποιότητας ζωής, η στοματική υγεία στους ηλικιωμένους είναι συχνά παραμελημένη λόγω πολλαπλών εμποδίων στην καθημερινή φροντίδα και την πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη.
Το διεθνές συνέδριο Γηροδοντιατρικής θα δώσει την ευκαιρία σε εξειδικευμένους επιστήμονες από την Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία να επικοινωνήσουν διαδικτυακά, να ανταλλάξουν απόψεις και να προτείνουν τεκμηριωμένες τεχνικές πρόληψης κι αποκατάστασης της στοματικής υγείας στα ηλικιωμένα και ευάλωτα άτομα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ και του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει κατευθυνόμενο πρόγραμμα, προφορικές ανακοινώσεις, e-posters και διαγωνισμό για την καλύτερη ερευνητική εργασία. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.ECG2020.eu


Αναστασία Κοσιώνη, Καθηγήτρια Γηροδοντιατρικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Γηροδοντιατρικής