Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Νέα - Ειδήσεις

Νέα - Ειδήσεις

09.06.2023

Κοινωνικές Δράσεις Γηροδοντιατρικής για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023

Για μία ακόμα ακαδημαϊκή χρονιά το γνωστικό αντικείμενο της Γηροδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ οργάνωσε σειρά δράσεων προαγωγής της στοματικής υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας σε διάφορες δομές της Αττικής.

Περίπου 130 άτομα που περιλάμβαναν τους προπτυχιακούς φοιτητές του 8ου εξαμήνου, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής διεξήγαγαν δωρεάν στοματικό έλεγχο σε άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας στην Κοινότητα και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, τους ενημέρωσαν για την κατάσταση της στοματικής τους υγείας, τους εκπαίδευσαν στη στοματική υγιεινή και τους μοίρασαν προϊόντα στοματικής φροντίδας. Ειδικότερα κατά τους μήνες Φεβρουάριο με Μάϊο οι δράσεις διεξάγονταν κάθε Παρασκευή σε διαφορετικές δομές ταυτόχρονα, με αντίστοιχη παρουσία ομάδων φοιτητών. Οι συνεργαζόμενες δομές περιλάμβαναν το Γηροκομείο-Πτωχοκομείο Αθηνών, τη Στέγη Γερόντων Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου, το ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων (1o Πολυδύναμο Κέντρο, 3o Δημοτικό Ιατρείο στα Πετράλωνα και 6o Πολυδύναμο Κέντρο στην Κυψέλη).

   

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των συνεργαζόμενων δομών, αλλά και στους χορηγούς των προϊόντων στοματικής φροντίδας (Oral B, Plac Control) για την πολυετή και θερμή υποστήριξη των δράσεών μας.

Αναστασία Κοσιώνη, Καθηγήτρια Γηροδοντιατρικής