Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Νέα - Ειδήσεις

Νέα - Ειδήσεις

17.06.2020

Μαθητικός Διαγωνισμός 2020 «Διατροφή και υγεία Δοντιών»

Το Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ διοργάνωσε Μαθητικό Διαγωνισμό για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο-Λύκειο) του νομού Αττικής, με τίτλο «Διατροφή και Υγεία των δοντιών» εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στόχοι του διαγωνισμού ήταν: α) να δοθεί η ευκαιρία και τα ερεθίσματα στους μαθητές να ασχοληθούν σε βάθος με το θέμα της σχέσης δοντιών και διατροφής, αποκτώντας οι ίδιοι την ανάλογη γνώση και, β) να δημιουργήσουν ενημερωτικό υλικό που να απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, ώστε να διαχυθεί η γνώση τους αυτή σε μεγαλύτερο πληθυσμό της ίδιας ηλικίας.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε δύο φάσεις. Στην πρώτη γινόταν επίσκεψη των μαθητών στο Οδοντιατρικό Τμήμα του ΕΚΠΑ για μια αρχική ενημέρωση για το θέμα και επίσκεψη στους χώρους τους Τμήματος και ακολουθούσε η κατάθεση των σχετικών εργασιών.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην πρώτη φάση ήταν ένδεκα (11) με εικοσιένα (21) ομάδες μαθητών. Εργασίες κατέθεσαν οι ένδεκα (11) ομάδες, γεγονός που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό έγινε κατά τη χρονική διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25/6/2020 και ώρα 11.00-12.30, με τη διαδικτυακή παρουσίαση των εργασιών των ομάδων και τη βράβευσή τους.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι η GoogleMeet και ο σύνδεσμος συμμετοχής είναι: https://meet.google.com/mhh-xnse-cph

Παρακαλούμε να χρησιμοποιηθεί ο Google Chrome για την είσοδό σας.
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των μαθητών και τη βράβευση των εργασιών.

Η Οργανωτική επιτροπή

  • Κακάμπουρα Αφροδίτη, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
  • Ραχιώτης Χρήστος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
  • Αγουρόπουλος Ανδρέας, Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
  • Παξιμαδά Χάρης, Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
  • Σακέλλιου Μαργαρίτα, MSc Πληροφορικός, Διοικητικός Υπάλληλος (ΙΔΟΧ) του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ