Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Νέα - Ειδήσεις

Νέα - Ειδήσεις

22.11.2022

Πρόσκληση για σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ 2023-2024

Πρόσκληση για επιλογή εξερχόμενων φοιτητών για σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ για φοίτηση στα Πανεπιστήμια μέλη της συμμαχίας Παν/μίων CIVIS το ακαδ. έτος 2023-24.

Όπως γνωρίζετε, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένα από τα 11 πλέον Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που συναποτελούν το πανεπιστημιακό Δίκτυο συνεργασίας με την επωνυμία CIVIS-«Πανεπιστήμιο Πολιτών της Ευρώπης» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN UNIVERSITY” η οποία αποτελεί δράση του προγράμματος Erasmus+. Τα εννέα άλλα Πανεπιστήμια είναι: Το Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, Aix Marseille Université, (Aix-en-Provence και Μασσαλία, Γαλλία), το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Université Libre de Bruxelles (Βρυξέλλες, Βέλγιο), το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, Universitatea din București (Βουκουρέστι, Ρουμανία), το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, Universidad Autónoma de Madrid (Μαδρίτη, Ισπανία), το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, Sapienza Università di Roma (Ρώμη, Ιταλία), το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, Stockholms Universitet (Στοκχόλμη, Σουηδία), το EberhardKarls-Universität Tübingen (Tübingen, Γερμανία), το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, University of Glasgow (Γλασκώβη, Ην. Βασίλειο), το Πανεπιστήμιο του Salzburg, Paris Lodron Universität Salzburg (Salzburg, Αυστρία) και το νέο μέλος της Συμμαχίας, το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, University of Lausanne (Λωζάνη, Ελβετία).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης δεν είναι επιλέξιμο ως προορισμός για σπουδές μέσω αυτής της πρόσκλησης για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Πρωταρχικός στόχος των Παν/μίων CIVIS είναι η αύξηση της κινητικότητας φοιτητών μεταξύ των Ιδρυμάτων της Συμμαχίας, γι’ αυτό τα Παν/μια-μέλη του CIVIS συμφώνησαν να υπογράψουν διαπανεπιστημιακή συμφωνία μεταξύ τους για όλους τους (κοινούς) τομείς σπουδών.

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να μεταβούν σε κάποιο από τα συμμετέχοντα Παν/μια για ένα από τα 2 εξάμηνα του ακαδ. έτους 2023-24.

Η διάρκεια φοίτησης είναι ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Μόνο οι υποψήφιοι διδάκτορες μπορούν, κατ΄ εξαίρεση, να συμμετάσχουν για μικρότερο χρονικό διάστημα (ελάχιστη διάρκεια δύο μήνες). Επίσης, από τον περιορισμό του ενός εξαμήνου εξαιρούνται οι φοιτητές που θα μετακινηθούν σε τμήματα ξένων πανεπιστημίων για τα οποία αναφέρεται στον «Πίνακα Συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων» ότι δέχονται φοιτητές μόνο για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος.

Συνολικά οι φοιτητές μπορούν να μετακινηθούν με φυσική παρουσία έως 12 μήνες σε κάθε κύκλο σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) ανεξάρτητα από τον αριθμό και το είδος των κινητικοτήτων (σπουδές ή πρακτική άσκηση).

Επισυναπτόμενα: