Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Oμάδα Eσωτερικής Aξιολόγησης » Απολογισμοί OM.E.A » 2014-15

Απολογισμός ΟΜ.Ε.Α. 2014-15

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, ο κ. Ιωάννης Βρότσος, Καθηγητής αντικαταστάθηκε από τον Γεώργιο Ηλιάδη, Καθηγητή, ως Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Η αξιολόγηση των μαθημάτων από τους φοιτητές για τα μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση της υπηρεσίας Orange Survey, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο δράσης της ΜΟ.ΔΙ.Π. του ΕΚΠΑ. Δυστυχώς, η συμμετοχή στην αξιολόγηση των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γνωστοποιήθηκαν στους υπευθύνους των μαθημάτων και αναρτήθηκαν την ιστοσελίδα της Σχολής. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των μαθημάτων από τους φοιτητές για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, η ΟΜ.Ε.Α. σε συνεργασία με τους υπευθύνους των μαθημάτων, πραγματοποίησε την αξιολόγηση σε ώρες εργαστηριακής ή κλινικής άσκησης. Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής ήταν η αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών στη διαδικασία, ενώ διαπιστώθηκε ότι η συστηματοποίηση και εντατικοποίηση της συγκεκριμένης τακτικής θα βοηθήσει στην αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών.

Επίσης, η ΟΜ.Ε.Α. στα πλαίσια καταγραφής των υποδομών της Σχολής, προχώρησε στην αναλυτική καταγραφή του «Εκθετηρίου Ανατομίας», προσφοράς του Καθ. Ε. Μανώλη. Το εκθετήριο περιλαμβάνει σε κατάλληλα διαμορφωμένες προθήκες έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, εκπαιδευτικά ανατομικά προπλάσματα, σκελετικό υλικό, πρόπλασμα πλήρους ανθρώπινου σκελετού, ανατομικά παρασκευάσματα και τέλος σκίτσα ανατομικής.

Τέλος, η ΟΜ.Ε.Α. γνωστοποίησε τα απαραίτητα στοιχεία που της ζητήθηκαν για συγκεκριμένα θέματα αξιοποιώντας τα επικαιροποιημένα στοιχεία που είχε συλλέξει.