Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Oμάδα Eσωτερικής Aξιολόγησης » Απολογισμοί OM.E.A » 2015-16

Απολογισμός ΟΜ.Ε.Α. 2015-16

1. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ο κ. Γεώργιος Ηλιάδης, Καθηγητής αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Τσιχλάκη, Καθηγητή, ως Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.
2. Επικαιροποίηση των στοιχείων της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης για τα ακαδ. έτη 2013-2014 και 2014-2015. Στην πλατφόρμα της ΜΟ.ΔΙ.Π. επικαιροποιήθηκαν τα απαιτούμενα στοιχεία, καθώς και το κείμενο των ενδιάμεσων απογραφικών εκθέσεων, τα οποία διαβιβάστηκαν στη ΜΟ.ΔΙ.Π. του ΕΚΠΑ και στον Καθ. Γ. Ηλιάδη, Πρόεδρο Οδοντιατρικής Σχολής. Δείτε τις Εκθέσεις στο Αρχείο της ΟΜ.Ε.Α. .
3. Επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων: Οι ετήσιες απογραφικές εκθέσεις από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και έπειτα, ζητούν στοιχεία για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας. Δυστυχώς, τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν στη Σχολή ή στο τμήμα Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου μας. Για το λόγω αυτό, η ΟΜ.Ε.Α. στράφηκε αρχικά προς τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαθέτουν μηχανογραφημένα στοιχεία για τις εγγραφές των μελών τους στους συλλόγους τους. Παράλληλα, η πρότασή της σχετικά τη δημιουργία ενός Δικτύου Αποφοίτων Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, συνέπεσε με την προσπάθεια του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία δικτύου αποφοίτων για όλα τα Τμήματα του ΕΚΠΑ. Το δίκτυο είναι ήδη διαθέσιμο(Αlumni Οδοντιατρικής) και ορίστηκε από τη Συνέλευση (3/2/2016) ως υπεύθυνη η κα. Α. Κοσιώνη, Αναπλ. Καθηγήτρια από την πλευρά της Οδοντιατρικής. Τέλος, η ΟΜ.Ε.Α. συζήτησε στις συνεδριάσεις της την οργάνωση δράσεων για την προσέλκυση των αποφοίτων στο Δίκτυο (36ο ΠΟΣ).
4. Διαδικασία της αξιολόγησης των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων και συγκέντρωση όλων των κανονισμών των ειδικεύσεων:

  • Κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Εξαμήνου αξιολογήθηκαν τα Γενικά μαθήματα, τα αποτελέσματα στάλθηκαν στους υπευθύνους και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Σχολής, στην υπο-ενότητα του Αρχείου της ΟΜ.Ε.Α. Κατά τη διάρκεια του Εαρινού Εξαμήνου, αξιολογήθηκαν τα Γενικά μαθήματα, τα Κοινά μαθήματα και όλα τα μαθήματα ανά ειδίκευση. Τα αποτελέσματα των Γενικών και Κοινών μαθημάτων, τα αποτελέσματα στάλθηκαν στους υπευθύνους και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Σχολής, στην υπο-ενότητα του Αρχείου της ΟΜ.Ε.Α. Σχετικά με τα μαθήματα ανά ειδίκευση, κοινοποιήθηκαν στην ΟΜ.Ε.Α. τα αποτελέσματα μόνο από τους Υπευθύνους που το επιθυμούσαν. Τα ερωτηματολόγια φυλάσσονται από τους Υπευθύνους κάθε ειδίκευσης και θα είναι διαθέσιμα στην ΟΜ.Ε.Α., αν χρειαστεί.
  • Στάλθηκε το πρότυπο του Οδηγού για κάθε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης, από τον Καθ. Κ. Τσιχλάκη, Διευθυντή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και στη Συντονιστική Επιτροπή Μεταπτυχιακών ώστε να διευκολυνθεί η σχετικά ομοιόμορφη δημιουργία των 14 Οδηγών κάθε Ειδίκευσης. Στη συνεδρία της Συντονιστικής αποφασίστηκε να ακολουθηθεί αυτό το πρότυπο και οι Οδηγοί να κατατεθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Όσοι δε επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν ταυτόχρονα και την αγγλόφωνη έκδοση του Οδηγού.

5. Αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών από τους φοιτητές: Η γραμματεία της ΟΜ.Ε.Α, κατά τη διαδικασία που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, επεξεργάστηκε τα στατιστικά στοιχεία της αξιολόγησης των μαθημάτων χειμερινού και εαρινού εξαμήνου και συγκέντρωσε τα σχόλια κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι υπεύθυνοι των μαθημάτων στην ανάγνωσή τους. Η ΟΜ.Ε.Α., διαπίστωσε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της διαδικασίας είναι η μικρή συμμετοχή των φοιτητών. Για το λόγο αυτό κατέληξε στην εμπλοκή των υπευθύνων των μαθημάτων προκειμένου να συμβάλλουν στην αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών και αποφασίστηκε η εφαρμογή συγκεκριμένων ενεργειών, που θα συντονίζονται από την ΟΜ.Ε.Α, που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά το χειμερινό εξάμηνο 2016-17.
6. Οργάνωση των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή, με τη βοήθεια της πλατφόρμας η-τάξη: Δημιουργήθηκαν και αναρτήθηκαν, σχεδόν στο σύνολό τους, τα εξαμηνιαία μαθήματα του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, τροποποιούμενες με τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθήματος ώστε να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα την εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, ξεκίνησε και η διαδικασία ανάρτησης εκπαιδευτικού υλικού σε αρκετά από τα μαθήματα αυτά. Η κα Μαργαρίτα Σακέλλιου έχει βοηθήσει τις γραμματείες στην όλη διαδικασία, οι οποίες ανταποκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους αρκετά θετικά.
7. Επικαιροποιήθηκαν οι Πίνακες του ερευνητικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού της Σχολής.
8. Σχετικά με την αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΠΠΣ) απέστειλε το κείμενο με τις Ικανότητες του «Αποφοίτου Οδοντίατρου», το οποίο είχε δημιουργήσει η ομάδα που δούλεψε το ακαδ. έτος 2013-2014, στους Διευθυντές Εργαστηρίων/Κλινικών και στους συντονιστές μαθημάτων και αναμένονται οι αποφάσεις για τις πρακτικές διαδικασίες, που βρίσκονται στην ευθύνη του Προέδρου της Οδοντιατρικής.