Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Oμάδα Eσωτερικής Aξιολόγησης » Απολογισμοί OM.E.A » 2016-17

Απολογισμός ΟΜ.Ε.Α. 2016-17

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, η ΟΜ.Ε.Α. αποτελούμενη από τους κκ.  Καθ. Α. Κακάμπουρα, (Πρόεδρο ΟΜ.Ε.Α.), Καθ. Ε. Κιτράκη, Καθ. K. Τσιχλάκη, Καθ. Δ. Χαλαζωνίτη, Αν. Καθ. Ν. Νικητάκη, Επικ. Καθ. Χρ. Ραχιώτη και τον Επικ. Καθ. Η. Γούσια (Μέλη ΟΜ.Ε.Α.),  προέβη στα ακόλουθα:

  1. Προετοιμασία συγγραφής της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης για τα ακαδ. έτη από 2010-2011 έως και 2015-2016. Η ΟΜΕΑ, από το Μάρτιο του 2010 έως και σήμερα, εργάζεται καθόλο το έτος για τη βελτίωση των διαδικασιών της, την επικαιροποίηση των στοιχείων της (εντός και εκτός πληροφοριακών συστημάτων), την κατάθεση των ετήσιων απογραφικών εκθέσεων και οποιαδήποτε άλλης πληροφορίας έχει απαιτηθεί από τη ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ. Οι διαδικασίες συγγραφής της έκθεσης, που στηρίχτηκε σε όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία,  ξεκίνησαν κατά το ακαδ. έτος 2016-2017 για να κατατεθούν έγκαιρα στην ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ.
  2. Συμμετοχή στην Αναμόρφωση του ΠΠΣ. Η ομάδα αναμόρφωσης απαρτίζεται από τα μέλη της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης και της Επιτροπής Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόοδο των εργασιών αναμόρφωσης της ομάδας μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Προπτυχιακές Σπουδές » Αναμόρφωση ΠΠΣ » Δράσεις 2016-2017.
  3. Αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών από τους φοιτητές:  Η  ΟΜ.Ε.Α., σε συνεργασία με τους υπευθύνους των μαθημάτων, για την αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών, έδωσε τη δυνατότητα και τον χρόνο, οι φοιτητές να πραγματοποιήσουν την αξιολόγηση κατά τη διάρκεια ορισμένων μαθημάτων, παρέχοντας, ταυτόχρονα, την ανάλογη ηλεκτρονική υποστήριξη . Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαδικασίας, ήταν η αύξηση της συμμετοχής στο 50,18% στο Χειμερινό Εξάμηνο και στο 35,19% στο Εαρινό Εξάμηνο του 2016-17. Επίσης, η γραμματεία της ΟΜ.Ε.Α, κατά τη διαδικασία που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, επεξεργάστηκε τα στατιστικά στοιχεία της αξιολόγησης των μαθημάτων χειμερινού και εαρινού εξαμήνου και συγκέντρωσε τα σχόλια κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι υπεύθυνοι των μαθημάτων στην ανάγνωσή τους. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε εδώ
  4. Αξιολόγηση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων: Κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Εξαμήνου αξιολογήθηκαν τα Γενικά μαθήματα, τα αποτελέσματα στάλθηκαν στους υπευθύνους και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Σχολής (Αρχείο Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Σπουδών).  Κατά τη διάρκεια του Εαρινού Εξαμήνου, αξιολογήθηκαν τα Γενικά μαθήματα, τα Κοινά μαθήματα και όλα τα μαθήματα ανά ειδίκευση. Τα αποτελέσματα των Γενικών και Κοινών μαθημάτων στάλθηκαν στους υπευθύνους και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Σχολής (Αρχείο Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Σπουδών). Σχετικά με τα μαθήματα ανά ειδίκευση, κοινοποιήθηκαν στην ΟΜ.Ε.Α.  τα αποτελέσματα μόνο από τους Υπευθύνους που το επιθυμούσαν. Τα ερωτηματολόγια φυλάσσονται από τους Υπευθύνους κάθε ειδίκευσης και είναι διαθέσιμα στην ΟΜ.Ε.Α., αν χρειαστεί.