Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Oμάδα Eσωτερικής Aξιολόγησης » Απολογισμοί OM.E.A » 2018-19

Απολογισμός Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-9, η ΟΜ.Ε.Α. αποτελούμενη από τους κκ: Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Ε. Κοσιώνη (Υπεύθυνη), Καθηγητή Ν. Νικητάκη, Καθηγητή Τ. Παπαδόπουλο, Καθηγητή K. Τσιχλάκη, Καθηγητή Δ. Χαλαζωνίτη, Αναπλ. Καθηγητή Β. Παπαϊωάννου, Επικ. Καθηγήτρια Ι-Α. Αρτοπούλου,  Επ. Καθηγήτρια Α. Μητσέα, Επ. Καθηγητή Γ. Μπομπέτση (μέλη) και Μαργαρίτα Σακέλλιου (διοικητική υποστήριξη) προέβη στα ακόλουθα:

  1. Ανέπτυξε και κατέθεσε εμπρόθεσμα στην ΑΔΙΠ τον πλήρη φάκελο ακαδημαϊκής  πιστοποίησης του ΠΠΣ του Τμήματος Οδοντιατρικής (αρχική κατάθεση: 29/3/2019, τελική κατάθεση κατόπιν διορθώσεων:10/05/2019)
  2. Συνεργάστηκε στενά με τη ΜΟΔΙΠ του ΕΚΠΑ και με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας για την ανάπτυξη του φακέλου ακαδημαϊκής πιστοποίησης και συμμετείχε σε όλες τις σχετικές  ενημερωτικές συναντήσεις.
  3. Ενημέρωνε συστηματικά τον Πρόεδρο και τη Συνέλευση του Τμήματος για την πορεία της προετοιμασίας του φακέλου πιστοποίησης και για τα αποτελέσματα των επιμέρους αξιολογήσεων και ενεργειών της τις οποίες κοινοποιούσε στους ενδιαφερόμενους
  4. Διεξήγαγε ενημερωτικές συναντήσεις με το προσωπικό και τους φοιτητές του Τμήματος σχετικά με τη διαδικασία ακαδημαϊκής πιστοποίησης του ΠΠΣ
  5. Ανάρτησε τα απογραφικά στοιχεία του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 στην πλατφόρμα της ΑΔΙΠ
  6. Διεξήγαγε την ηλεκτρονική αξιολόγηση των μαθημάτων του ΠΠΣ από τους φοιτητές στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Ερωτηματολογίων του ΕΚΠΑ, φροντίζοντας για τη διασφάλιση προστατευόμενης ώρας εντός συγκεκριμένων μαθημάτων και ανάρτησε τα αριθμητικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Τμήματος
  7. Οργάνωσε τη συλλογή ηλεκτρονικών απογραφικών δελτίων για το ακαδημαϊκό έργο των μελών ΔΕΠ τα οποία επεξεργάστηκε και ενσωμάτωσε στην πρόταση πιστοποίησης του Τμήματος.
  8. Κατέγραψε όλους τους Κανονισμούς λειτουργίας δομών και λειτουργιών του Τμήματος, οργάνωσε διαδικασίες αξιολόγησής τους και κατέθεσε προτάσεις για την επικαιροποίησή τους ή για την ανάπτυξη αναγκαίων νέων κανονισμών.
  9. Συντόνισε τις διαδικασίες τυποποίησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΠΠΣ
  10. Συνεργάστηκε στενά με το Τμήμα Σχεδιασμού και Προμηθειών του ΕΛΚΕ για την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Τμήματος τα οποία αναρτώνται στο Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων Ποιότητας της ΑΔΙΠ.
  11. Ανέπτυξε κατάλληλα ερωτηματολόγια και διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή ηλεκτρονική αξιολόγηση των δομών και λειτουργιών  του Τμήματος από τα μέλη ΔΕΠ μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων του ΕΚΠΑ στο χειμερινό και στο εαρινό εξάμηνο.
  12. Ανέπτυξε κατάλληλα ερωτηματολόγια και διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή αξιολόγηση των δομών και λειτουργιών του Τμήματος από τα μέλη ΕΤΕΠ και το διοικητικό προσωπικό στο χειμερινό και στο εαρινό εξάμηνο.
  13. Ανέπτυξε ειδικό ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης των ικανοτήτων των αποφοίτων το οποίο διανέμεται από τη Γραμματεία του Τμήματος πριν από την ορκωμοσία τους και επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα.
  14. Ανέπτυξε ειδικό ερωτηματολόγιο ικανοποίησης ασθενών το οποίο διανέμεται στις Κλινικές της Σχολής και επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα.
  15. Συνέλεξε στοιχεία που καταδεικνύουν την διαχρονική συνεργασία του Τμήματος και των μελών ΔΕΠ με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τους ως άνω επαγγελματικούς συλλόγους
  16. Αξιολόγησε το συνολικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας του Τμήματος και προχώρησε σε ενέργειες αναμόρφωσης και επικαιροποίησής του στην ελληνική και αγγλική γλώσσα
  17. Συνεργάστηκε στενά με την Επιτροπή Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών για τη ριζική αναμόρφωση του ΠΠΣ
  18. Κατέθεσε λεπτομερή ετήσιο απολογισμό στον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος (ΑΠ 234, 23/09/2019) και μερίμνησε για την ανάρτηση των στοιχείων στην ιστοσελίδα του Τμήματος