Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Oμάδα Eσωτερικής Aξιολόγησης » Απολογισμοί OM.E.A » 2021-22

Απολογισμός Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.) του Τμήματος Οδοντιατρικής αποτελούμενη από τους κ.κ. Καθ. Α. Κοσιώνη (Υπεύθυνη ΟΜ.Ε.Α), Καθ. Σ. Ζηνέλη, Καθ. Ν. Ν. Κερεζούδη, Καθ. Ν. Νικητάκη, Καθ. Δ. Χαλαζωνίτη, Αν. Καθ. Ν. Γιαννακόπουλο, Αν. Καθ. Β. Παπαϊωάννου και τις κ.κ. Μ. Σακέλλιου(διοικητική υποστήριξη), Χ. Αγγελοπούλου και Β. Αναγνωστοπούλου (διοικητική υποστήριξη για θέματα των ΠΜΣ και των ΔΔ) προέβη στα ακόλουθα:

  1. Ενημέρωσε αναλυτικά τη Συνέλευση του Τμήματος σχετικά με τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της Πιστοποίησης του ΠΠΣ από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  2. Διαμόρφωσε, κατέθεσε και ανέλυσε στη Συνέλευση του Τμήματος πρόταση με τίτλο «Αδύνατα σημεία του Τμήματος με βάση την Έκθεση Πιστοποίησης, προτάσεις Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων και προτεινόμενη Διαχείρισή τους» προκειμένου να προετοιμαστεί έγκαιρα (το Τμήμα) για την κατάθεση της επόμενης Έκθεσης Παρακολούθησης. Στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά όλους τους εμπλεκόμενους αποστέλλοντας πληροφοριακό υλικό, οδηγίες, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τα ονόματα των μελών της ΟΜΕΑ που αναλαμβάνουν τη συνεχή υποστήριξη των επιμέρους ομάδων/ επιτροπών.

  3. Συνεργάστηκε στενά με τη ΜΟΔΙΠ του ΕΚΠΑ, συλλέγοντας και αποστέλλοντας τα στοιχεία που της ζητήθηκαν για τη συμπλήρωση διαφόρων Εκθέσεων του Ιδρύματος.

  4. Σύμφωνα με το κείμενο που διαμόρφωσε η ΟΜΕΑ και έχει εγκριθεί από τη Συνέλευση του Τμήματος στις 10.03.2021 με τίτλο «Διαδικασίες συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, και κοινοποίησης αποτελεσμάτων από την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης»:

    • Συγκέντρωσε και ανάρτησε τα απογραφικά στοιχεία του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 στην πλατφόρμα της ΕΘΑΑΕ.
    • Διεξήγαγε την αξιολόγηση των μαθημάτων του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών από τους φοιτητές στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο και μοίρασε προϊόντα στοματικής φροντίδας σε όλους τους φοιτητές του 1ου έτους το οποίο παρουσίασε τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην αξιολόγηση.
    • Συντόνισε την ηλεκτρονική αξιολόγηση των μαθημάτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές
    • Συντόνισε τη διανομή των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τη συλλογή δεδομένων των επιστημονικών δραστηριοτήτων των υποψηφίων διδακτόρων.
    • Διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή αξιολόγηση των δομών και λειτουργιών του Τμήματος από τα μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους.
    • Διεξήγαγε ανώνυμη αξιολόγηση των ικανοτήτων των αποφοίτων με ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο διανέμεται από τη Γραμματεία του Τμήματος πριν από την ορκωμοσία τους
    • Συνέλεξε δεδομένα για την επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του Τμήματος μέσω αποστολής ερωτηματολογίων από τη Γραμματεία του Τμήματος και μέσω ανάρτησης ειδικού ερωτηματολογίου στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
    • Συνέλεξε στοιχεία του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, και την κινητικότητας των μελών ΔΕΠ του Τμήματος
    • Διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή αξιολόγηση ικανοποίησης των ασθενών που αντιμετωπίζονται στις Κλινικές του Τμήματος
    • Συνέλεξε τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων των Τομέων του Τμήματος σχετικά με τη διαδικασία τυποποίησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
  1. Παρακολούθησε στενά τις ανακοινώσεις σχετικά με τη θέση του Τμήματος στα διάφορα συστήματα διεθνών κατατάξεων, ενημέρωνε σχετικά τον Πρόεδρο και πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις ενίσχυσης στη Διοίκηση και στα μέλη ΔΕΠ.

  2. Προέβη σε τακτικές ενημερώσεις προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος σχετικά με τις ενέργειές της και τα στοιχεία που συνέλεγε, και κατέθετε σχετικές προτάσεις βελτίωσης.

  3. Κατέθεσε λεπτομερή ετήσιο απολογισμό στον Πρόεδρο και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος ο οποίος εγκρίθηκε από τη Συνέλευση του Τμήματος.