Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Ανακοινώσης Συλλόγου ΔΕΠ

Προβολή Ανακοίνωσης

15.10.2018

Ανακοίνωση του Συλλόγου μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικής σχετικά με το πρόβλημα των «οικονομικών εκκρεμοτήτων» προς τον ΕΛΚΕ

 

Η Ελληνική Κυβέρνηση μετά  από  πολύμηνες διαβουλεύσεις  και επαφές με  τα ΔΣ των Συλλόγων  Mελών ΔΕΠ Οδοντιατρικών  Σχολών ΕΚΠΑ και ΑΠΘ,  έδωσε μια δίκαιη και ρεαλιστική λύση στο μακροχρόνιο και οξύτατο πρόβλημα των «οικονομικών εκκρεμοτήτων» προς τον ΕΛΚΕ, των Καθηγητών Α.Ε.Ι. που ασκούν ατομικώς και επιχειρηματική δραστηριότητα, υπερψηφίζοντας  με την υποστήριξη και άλλων κομμάτων του Κοινοβουλίου (ΑΝΕΛ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) το Άρθρο 35. του Ν. 4559/2018 του Υπουργείου Παιδείας για το «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος με βιώσιμο τρόπο και ιδιαίτερα, τον Υπουργό Παιδείας καθηγητή κ. Κ. Γαβρόγλου και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας καθηγητή κ. Γ. Αγγελόπουλο.

Ευχαριστούμε επίσης τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή κ. Μ.Α. Δημόπουλο και γενικότερα τις Πρυτανικές αρχές του  ΕΚΠΑ, για την ουσιαστική στήριξη τους  καθ΄ όλο το διάστημα που τα μέλη του συλλόγου μας αγωνίστηκαν, προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα αυτό  και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της  Σχολής μας.

Τέλος, Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους φοιτητές της  Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ για την κατανόηση που επέδειξαν στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα μέλη ΔΕΠ.      

Τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής μας μπορούν πλέον να ασκούν τα καθήκοντα τους χωρίς καμία ανησυχία για την κοινωνική και οικονομική τους επιβίωση, έτσι ώστε  η Οδοντιατρική Σχολή  του ΕΚΠΑ να συνεχίσει να περιλαμβάνεται στις 100 καλύτερες Οδοντιατρικές Σχολές παγκοσμίως, όπως συνέβη τα δύο προηγούμενα έτη.


Αρχεία:
ef-ds.pdf73 K