Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

04.01.2022

Eπικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε περίπτωση νόσησης COVID-19 ή στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στο παρακάτω κείμενο επισυνάπτονται κωδικοποιημένες οι νέες επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε περίπτωση νόσησης COVID-19 ή στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Νόσηση για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (ΔΕΠ και εργαλειοδότριες) και γενικό πληθυσμό (φοιτητές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό)

Όταν νοσήσεις (εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος) παραμένεις 5 ημέρες σε απομόνωση στο σπίτι. Αν την 5η ημέρα δεν έχεις συμπτώματα ή έχεις ήπια συμπτώματα (στα ήπια δεν συγκαταλέγεται ο πυρετός), μπορείς να επανέλθεις στις δραστηριότητες σου με την υποχρέωση να χρησιμοποιείς μάσκα υψηλής προστασίας FFP2 ή ΚΝ95 για άλλες 5 ημέρες.


Έκθεση στον ιό SARS COV-2 (στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα).

Με τον όρο στενή επαφή θεωρείται >15 min σε απόσταση < 2m χωρίς μάσκα ή > 30 min σε αίθουσα διδασκαλίας, αμφιθέατρο με μάσκες.

 1. Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο και με την ενισχυτική δόση.
  Όταν εκτεθείς σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν μπαίνεις καραντίνα. Κάνεις τεστ (PCR ή Rapid Ag) την 3η ημέρα της έκθεσης.
 2. Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή μονοδοσικό J&J.
  Όταν εκτεθείς σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν μπαίνεις καραντίνα. Κάνεις τεστ (PCR ή Rapid Ag) την 1η, 3η και 5-7 ημέρα της έκθεσης.
 3. Για το γενικό πληθυσμό (φοιτητές συμπεριλαμβάνονται) εμβολιασμένο και με την ενισχυτική δόση.
  Όταν εκτεθείς σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν μπαίνεις καραντίνα. Χρήση μάσκα υψηλής προστασίας FFP2 ή ΚΝ95 για 10 ημέρες. Την 5η ημέρα κάνεις τεστ (PCR ή Rapid Ag). 
 4. Για το γενικό πληθυσμό (φοιτητές συμπεριλαμβάνονται) εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή μονοδοσικό J&J.ή ανεμβολίαστοι.
  Όταν εκτεθείς σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μπαίνεις καραντίνα για 5 ημέρες. Την 5η ημέρα κάνεις τεστ (PCR ή Rapid Ag). Σε αρνητικό αποτέλεσμα χρησιμοποιείς μάσκα υψηλής προστασίας FFP2 ή ΚΝ95 για άλλες 5 ημέρες.

Ενόψει την επαναλειτουργίας της σχολής μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες συνιστάται ισχυρά στα μέλη ΔΕΠ, το προσωπικό και τους φοιτητές να μεριμνήσουν για την ενισχυτική δόση.

Λόγω της υψηλής επιδημιολογικής επιβάρυνσης των τελευταίων ημερών και την προστασία της δημόσιας υγείας, δίνεται σύσταση για περιοδικό εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ Rapid Ag όλων μας.

Επιτροπή Λοιμώξεων και Διοίκηση της Σχολής