Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

09.12.2021

Οδηγίες περί του τρόπου διεξαγωγής της ορκωμοσίας των πτυχιούχων της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2021.

Από Γραμματεία Τμήματος

Ανακοινώνεται ότι η τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τις οδηγίες του τρόπου διεξαγωγής των δια ζώσης τελετών του ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιηθεί σε δύο (2) κλιμάκια με αλφαβητική σειρά, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 11.00 και 13.00 αντίστοιχα, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου (οδός Πανεπιστημίου 30).

Κατά την ημέρα της ορκωμοσίας, οι ορκιζόμενοι και τα άτομα που θα τους συνοδεύουν, τα οποία δεν μπορεί να είναι περισσότερα από δύο (2) για κάθε φοιτητή/τρια, καλούνται να προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής της τελετής (Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτιρίου του ΕΚΠΑ) από τον παράπλευρο δρόμο, επί της οδού Ρήγα Φεραίου (στον συγκεκριμένο χώρο δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση) 45 λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής.

 Η είσοδος των ορκιζομένων και των ατόμων που τους συνοδεύουν θα γίνεται συγχρόνως, επιδεικνύοντας άπαντες:

Α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού [μετά τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από τη δεύτερη δόση ή τη μοναδική δόση],

Β) είτε πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο (με διάρκεια σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία),

Γ) είτε βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 έως εβδομήντα δύο (72) ώρες ή αρνητικής εξέτασης με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊου COVID-19 (rapid-test) έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της τελετής

έχοντας απαραιτήτως μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Κατ΄ εξαίρεση είναι δυνατή η είσοδος ανηλίκων τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών κατόπιν διεξαγωγής και δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της τελετής.

 Η χρήση της προστατευτικής μάσκας (κατά προτίμηση χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στη τελετή τόσο κατά την είσοδο, όσο και καθ΄όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο διεξαγωγής της τελετής.

 Οι ορκιζόμενοι δεν θα ενδύονται με την τήβεννο καθ΄ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων.

 Η φωτογράφιση πτυχιούχων και επισκεπτών εντός της Μεγάλης Αίθουσας Τελετών γίνεται, αποκλειστικά και μόνο, φορώντας την προστατευτική μάσκα.

 Η αποχώρηση των πτυχιούχων και των επισκεπτών, μετά το πέρας της φωτογράφισης εντός της Μεγάλης Αίθουσας Τελετών, θα πραγματοποιείται από την κεντρική θύρα επί της οδού Πανεπιστημίου.

 Οι πτυχιούχοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν στον εξωτερικό χώρο των Προπυλαίων για 15 λεπτά, μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας.

 Ο σεβασμός προς το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και τους χώρους του, απαιτεί την απαγόρευση κατανάλωσης φαγητού και ποτού εντός της Αίθουσας Τελετών και την απαγόρευση χρήσης κονφετί ή κόρνας, κ.α., τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του.

 Οι ορκιζόμενοι οφείλουν να δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στη Γραμματεία του Τμήματος τα ονόματα των ατόμων που θα τον συνοδεύουν και θα παρίστανται στην τελετή ορκωμοσίας. Κατ΄εξαίρεση, οι έγγαμοι ορκιζόμενοι φοιτητές, επιτρέπεται να προσκαλούν τα μέλη της δικής τους οικογένειας (σύζυγος και τέκνα), ακόμη κι αν αυτά είναι περισσότερα από (2), αναφέροντας τα ονόματα αυτών στη Γραμματεία.

Επισυνάπτεται η αλφαβητική κατάσταση.