Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

18.04.2022

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Προσθετική-Στοματοπροσωπικός Πόνος-Prosthodontics-Orofacial Pain" για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Διάρκεια υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από Δευτέρα 09 Μαΐου 2022 έως και Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

 Η Συνέλευση του Τμήματος Οδοντιατρικής στη συνεδρίαση στις 14.04.2022, αποφάσισε την προκήρυξη δέκα (10) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Προσθετική – Στοματοπροσωπικός Πόνος – ProsthodonticsOrofacial Pain» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, οι οποίες κατανέμονται στις εξής ειδικεύσεις:

  1. Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία,έξι (6) θέσεις
  2. Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου και Γναθολογία, τέσσερις (4) θέσεις

σύμφωνα με το ΦΕΚ Ίδρυσης 3213/Τ.Β΄/22.08.2019 το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματός μας και ύστερα από την έγκριση της τροποποίησης του Κανονισμού στη 18η συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 24.03.2022, και σε αναμονή της δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο οποίος θα αναρτηθεί άμεσα μετά τη δημοσίευσή του.

Το Π.Μ.Σ. «Προσθετική – Στοματοπροσωπικός Πόνος» απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε δύο (2) ειδικεύσεις, της «Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας – Prosthodontics and Implant Prosthodontics» και της «Αντιμετώπισης Στοματοπροσωπικού Πόνου και Γναθολογία – Orofacial Pain Management and Gnathology».

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Π.Μ.Σ. που οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) ορίζεται σε έξι (6) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.

ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Για τη συμμετοχή τους στο Π.Μ.Σ. «Προσθετική – Στοματοπροσωπικός Πόνος» οι μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες καταβάλλουν τέλη φοίτησης, σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα. Η καταβολή του τέλους γίνεται εντός του πρώτου μηνός του κάθε εξαμήνου.   

Α/Α

Ειδίκευση

Ποσό ανά εξάμηνο

1)      

Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία

3.500 €

2)      

Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου και Γναθολογία

1.500 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών των Τμημάτων Οδοντιατρικής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Γίνονται επίσης δεκτοί να εγγραφούν ως υπεράριθμοι εισακτέοι, και μόνο ένας (1) κατ’ έτος, ύστερα από αίτησή τους κάτοχοι του τίτλου σπουδών που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο, οι οποίοι είναι μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., μόνο σε Π.Μ.Σ. που οργανώνεται σε Τμήμα του Ιδρύματος που υπηρετούν, το οποίο είναι συναφές με το αντικείμενο του τίτλου σπουδών και του έργου που επιτελούν στο οικείο Ίδρυμα σύμφωνα με την παρ. 8 του άρ. 34 του Ν.4485/2017.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση Συμμετοχής, η οποία επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης (αναφέροντας τη σειρά προτίμησης για τις ειδικεύσεις στις οποίες αιτούνται εισδοχή, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι/ες κάνουν αίτηση σε περισσότερες της μίας ειδίκευσης εντός του ίδιου ή άλλου Π.Μ.Σ.)   
  2. Βιογραφικό Σημείωμα
  3. Αντίγραφο πτυχίου Οδοντιατρικής ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
  4. Αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών σπουδών και βαθμός πτυχίου
  5. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2
  6. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν
  7. Αποδεικτικά επαγγελματικής, ερευνητικής και γενικότερης επιστημονικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν
  8. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  9. Πιστοποιητικό επάρκειας της ελληνικής γλώσσας για τους αλλοδαπούς υποψηφίους, η οποία ελέγχεται από τα υποβαλλόμενα, εγκεκριμένα από δημόσιο φορέα, πιστοποιητικά

Οι Πτυχιούχοι από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) – εφόσον έχει εκδοθεί – ή να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναγνώρισης του τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., σύμφωνα με το άρ. 34, παρ. 7 του Ν.4485/2017.

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών δεν απονέμεται σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., σύμφωνα με το άρ. 34, παρ. 7 του Ν.4485/2017.       

Τα πιστοποιητικά που προέρχονται από το εξωτερικό πρέπει να είναι μεταφρασμένα και επικυρωμένα από το μεταφραστικό τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών.  

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται από Επιτροπή Εξετάσεων (Ε.Ε.) μία για κάθε ειδίκευση ως εξής:

Α)        Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία:

            Γ. Πολυζώης, Καθηγητής

            Η. Καρκαζής, Καθηγητής

            Σ. Κούρτης, Αναπλ. Καθηγητής

            Ν.-Ν. Γιαννακόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής  

            Ν. Συκαράς, Επίκ. Καθηγητής

Β)        Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου και Γναθολογία:

            Β. Ψάρρας, Επίκ. Καθηγητής

            Α. Κανελλοπούλου, Επίκ. Καθηγήτρια

            Ν.-Ν. Γιαννακόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής   

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Η Ε.Ε. αξιολογεί τους υποψηφίους για κάθε ειδίκευση ξεχωριστά, σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια και το ποσοστό βαρύτητας για το καθένα: 

Α) Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία:

Κριτήρια

Ποσοστό Βαρύτητας (%)

Βαθμός πτυχίου

5%

Μέσος όρος βαθμολογίας σε προπτυχιακά μαθήματα του ιδίου γνωστικού αντικειμένου με το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ. 

15%

Γνώση αγγλικής γλώσσας

10%

Κατοχή δεύτερου πτυχίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών 

5%

Ερευνητική δραστηριότητα

2,50%

Δημοσιεύσεις-Παρουσιάσεις σε Συνέδρια

2,50%

Απόδοση στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Π.Μ.Σ.:

 Γραπτές εξετάσεις

Προφορικές εξετάσεις

Πρακτικές εξετάσεις δεξιότητας

45%:

15%

15%

15%

Προφορική Συνέντευξη

15%

ΣΥΝΟΛΟ

100%

 Β) Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου και Γναθολογία: 

Κριτήρια

Ποσοστό Βαρύτητας (%)

Βαθμός πτυχίου

5%

Μέσος όρος βαθμολογίας σε προπτυχιακά μαθήματα του ιδίου γνωστικού αντικειμένου με το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ. 

10%

Γνώση αγγλικής γλώσσας

15%

Κατοχή δεύτερου πτυχίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών 

5%

Ερευνητική δραστηριότητα

5%

Δημοσιεύσεις-Παρουσιάσεις σε Συνέδρια

5%

Απόδοση στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Π.Μ.Σ.

30%

Προφορική Συνέντευξη

25%

ΣΥΝΟΛΟ

100%

Η Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.) καταρτίζει τον πίνακα επιτυχόντων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας και τον καταθέτει προς έγκριση στη Συνέλευση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η Σ.Ε. καλεί τους ισοβαθμήσαντες σε συμπληρωματική εξέταση, γραπτή ή προφορική.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων ΕΚΠΑ (https://eprotocol.uoa.gr).

Οι υποψήφιοι/ες θα συνδέονται με τους κωδικούς taxisnet που διαθέτουν οι ίδιοι/ες. 

Αφού συνδεθούν Þ επιλέγουν Νέα Αίτηση Þ Επιλέγουν Α. Αιτήσεις για Φοιτητικά Θέματα Þ Επιλέγουν 05. Αίτηση Υποψηφιότητας σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Þ Στο πεδίο Προς τη Γραμματεία του Τμήματος (επιλογή Γραμματείας από την παρακάτω λίστα Οδοντιατρικής) Þ Συμπληρώνουν όλα τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης και επισυνάπτουν  τα δικαιολογητικά σε αρχεία με τη μορφή PDF.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνεται από τη Δευτέρα 09 Μαΐου 2022 έως και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 210 746 1120 και 210 746 1159 ή αποστέλλοντας σχετικό email στη διεύθυνση secr[at]dent.uoa[dot]gr.

Οι εξετάσεις για την επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου 2022. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από την κάθε ειδίκευση


Αρχεία:
Prokiryxi_PSP_2022-2023.pdf.pdf333 K