Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

18.03.2020

Πρόσκληση από το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "Αρχιμήδης" με ομιλητή τον Δρ. Δ. Ρούκουνα.

Από Γραμματεία Τμήματος

 

Το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» σας προσκαλεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και ώρα 3.00 μ.μ. στο εκπαιδευτικό-ενημερωτικό εργαστήριο «Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο χώρο της Χημείας και των Επιστημών Υγείας» από τον Δρ. Δημήτρη Ρούκουνα, European Patent Attorney με έδρα στο Μόναχο, που διοργανώνεται στα πλαίσια των Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας.

Ο Δρ. Ρούκουνας θα αναφερθεί στις διαδικασίες προετοιμασίας, κατάθεσης, υποστήριξης και αξιοποίησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο χώρο της Χημείας, της Φαρμακευτικής και γενικότερα των Επιστημών Υγείας.

Συγκεκριμένα, η ομιλία θα καλύψει τις παρακάτω ενότητες:

  • Tι είναι δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα), τι προστατεύει, και ποια είναι τα κριτήρια για την έκδοση του (patentability).
  • Πως μπορεί να αξιοποιηθεί ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (patent granted) ή μία αίτηση για ΔΕ (patent application) από τη Βιομηχανία.
  • Η διαδικασία κατοχύρωσης στην Ελλάδα και διεθνώς (Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας – EPO, Διεθνής Αίτηση- PCT). Κόστος και διαμόρφωση κατάλληλης στρατηγικής.  
  •  Συγγραφή διπλώματος ευρεσιτεχνίας, με ειδική αναφορά στο μέρος των Αξιώσεων (Claims)
  • Οι ιδιαιτερότητες των εφευρέσεων στο χώρο της Χημείας και των Επιστημών Υγείας.

Ο Δρ. Ρούκουνας έχει πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο του Novi Sadκαι διδακτορικό στη Φαρμακευτική Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2001 σε μεγάλη Ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, όπου δημιούργησε και ήταν υπεύθυνος του τμήματος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Το 2006 πέρασε τις εξετάσεις του EPO και απέκτησε τον τίτλο του European Patent Attorney. Από το 2007 παρέχει υπηρεσίες συμβούλου ευρεσιτεχνίας, αρχικά στην Αθήνα, και από το 2012 στο Μόναχο. Ο Δρ. Ρούκουνας ειδικεύεται στους τομείς των φαρμάκων και των επιστημών υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει συμβουλές σε επιχειρήσεις για τα Συμπληρωματικά Πιστοποιητικά Προστασίας Φαρμάκων και, για την ανάπτυξη γενοσήμων φαρμάκων. Άλλοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται περιλαμβάνουν την οργανική χημεία, τα καλλυντικά, τα μονωτικά υλικά και τις ιατρικές συσκευές.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Skype for Business, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε μετακινήσεις και συναθροίσεις από την πανδημία του COVID-19. Λόγω περιορισμένου αριθμού χρηστών, απαιτείται εγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα σταλεί υπερ-σύνδεσμος (link)  για τη σύνδεσή τους 60’ πριν την ώρα της εκδήλωσης, μαζί με σχετικές οδηγίες. 

Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Προσέλευση Συμμετεχόντων – Σύνδεση στο Web-Conference: 2.00 μ.μ. - Διάρκεια: 2 ώρες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα στελέχη του Κέντρου Αρχιμήδης στα τηλ. 6979237807 (Ν. Κολιοπούλου) και 6948824349 (Γ. Δημητρακόπουλος)