Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

14.03.2022

Πρόσκληση για επιλογή εξερχόμενων φοιτητών για σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ για φοίτηση στα Παν/μια μέλη της συμμαχίας Παν/μίων CIVIS το Aκαδ. έτος 2022-2023

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένα από τα 10 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που συναποτελούν ήδη το πανεπιστημιακό Δίκτυο συνεργασίας με την επωνυμία CIVIS-«Πανεπιστήμιο Πολιτών της Ευρώπης» στο πλαίσιο της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN UNIVERSITY” η οποία αποτελεί δράση του προγράμματος Erasmus+. Τα εννέα άλλα Πανεπιστήμια είναι: Το Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, Aix Marseille Université, (Aix-en-Provence και Μασσαλία, Γαλλία), το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Université Libre de Bruxelles (Βρυξέλλες, Βέλγιο), το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, Universitatea din București (Βουκουρέστι, Ρουμανία), το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, Universidad Autónoma de Madrid (Μαδρίτη, Ισπανία), το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, Sapienza Università di Roma (Ρώμη, Ιταλία), το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, Stockholms Universitet (Στοκχόλμη, Σουηδία), το Eberhard- Karls-Universität Tübingen (Tübingen, Γερμανία), το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, University of Glasgow (Γλασκώβη, Ην. Βασίλειο) και το νέο μέλος της Συμμαχίας, το Πανεπιστήμιο του Salzburg, Paris Lodron Universität Salzburg (Salzburg, Αυστρία).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Πανεπιστήμιο του Salzburg δεν είναι επιλέξιμο ως προορισμός για σπουδές μέσω αυτής της πρόσκλησης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, καθώς θα συμμετέχει πλήρως στην κινητικότητα από το 2023-2024.

Πρωταρχικός στόχος των Παν/μίων CIVIS είναι η αύξηση της κινητικότητας φοιτητών μεταξύ των Ιδρυμάτων της Συμμαχίας, γι’ αυτό τα Πενεπιστήμια μέλη του CIVIS συμφώνησαν να υπογράψουν διμερείς συμφωνίες μεταξύ τους για όλους τους (κοινούς) τομείς σπουδών.

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να μεταβούν σε κάποιο από υτα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια για ένα από τα 2 εξάμηνα του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 (Για το Παν/μιμο της Στοκχόλμης αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο για το εαρινό εξάμηνο του 2023).

Η διάρκεια φοίτησης είναι ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Μόνο οι υποψήφιοι διδάκτορες μπορούν, κατ́ εξαίρεση, να συμμετάσχουν για μικρότερο χρονικό διάστημα (ελάχιστη διάρκεια δύο μήνες).

Συνολικά οι φοιτητές μπορούν να μετακινηθούν με φυσική παρουσία έως 12 μήνες σε κάθε κύκλο σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) ανεξάρτητα από τον αριθμό και το είδος των κινητικοτήτων (σπουδές ή πρακτική άσκηση).

 

 Περισσότερες πληροφορίες »

 Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια »