Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης:

24.05.2017

Οδοντιατρική εξέταση σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων

Την Κυριακή 21/5/2017 οι Επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής, της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Αγουρόπουλος Ανδρέας και κ. Γκουρτσογιάννη Σοφία, πραγματοποίησαν στα πλαίσια του προγράμματος «Υγεία για Όλους» οδοντιατρική εξέταση σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων. Τα παιδιά αυτά διαμένουν σε κτήριο της περιοχής του Μεταξουργείου του οποίου την ευθύνη έχει ο Κοινωφελής Οργανισμός “The Home Project”.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, εκτός από τον οδοντιατρικό έλεγχο έγινε παιδιατρική κλινική εξέταση, εμβολιασμός και εκτίμηση των αναγκών υγείας των παιδιών.

Η παρέμβαση πραγματοποιείται με την επιστημονική ευθύνη: της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Π.Ν. «Αγία Σοφία», του κ. Γ. Χρούσου (Καθηγητής Παιδιατρικής), του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», της κας Ε. Λαγκώνα (Καθηγήτρια Παιδιατρικής), του Γ.Ν.Α «Κοργαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., του κ. Μάριου Κ. Λαζανά (Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής-ΚΕΛ), της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του κ. Κωνσταντίνου Ουλή (Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής) και την επιστημονική υποστήριξη της Dr. Μαρία Μενενάκου (Παιδοδοντίατρος, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά).