Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης:

24.02.2016

Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους πρόσφυγες

Από την Επιτροπής Σύνδεσης με την Κοινωνία

 

Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που φτάνουν υπό δραματικές συνθήκες στη χώρα μας, το Πανεπιστήμιό μας έχει κινητοποιηθεί για να τους προσφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τη συμπαράστασή του. Έτσι, συγκροτήθηκε το «Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους πρόσφυγες», όπου η Σχολή μας μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο.

Οι δραστηριότητες αυτού του Δικτύου αφορούν πολλά πεδία, όπως της ψυχολογικής παρέμβασης, της ιατροφαρμακευτικής παρέμβασης, της υλικοτεχνικής στήριξης, της οδοντιατρικής περίθαλψης κ.α.

Προς το παρόν υπάρχει ανάγκη στο πεδίο της επικοινωνίας/διερμηνείας και γι’ αυτόν το λόγο όσες και όσοι φοιτητές μιλούν τις παρακάτω γλώσσεςΑραβικά, Νταρί, Κουρδικά, Φαρσί και Ουρντού και θα ήθελαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις δράσεις του Δικτύου Αλληλεγγύης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο του Δικτύου στη Σχολή, καθηγητή κ. Μ. Χαμπάζ (Γραμματεία Ενδοδοντίας, κ. Λία Παγκάκη, τηλ. 2107461194, email: liapa[at]dent.uoa[dot]gr).