Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης:

23.01.2018

Στοματολογικός Έλεγχος στο Φιλανθρωπικό Γηροκομείο Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου «Διονύσιος Θεοφιλάτος»


Το Εργαστήριο Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Διευθύντρια: Αλεξάνδρα Σκλαβούνου) σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, πραγματοποίησε στις 5 Ιανουαρίου 2018 στοματολογικό έλεγχο σε 20 άτομα τα οποία διαμένουν στο Φιλανθρωπικό Γηροκομείο Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου «Διονύσιος Θεοφιλάτος».
Συμμετείχαν ο Επίκουρος Καθηγητής Στοματολογίας Κωνσταντίνος Ι. Τόσιος και η Υποψήφια Διδάκτωρ Στοματολογίας Ελένη Καλογήρου.

Εξετάστηκαν 6 άνδρες και 14 γυναίκες ηλικίας 70-96 ετών. Σε 13 άτομα καταγράφησαν ευρήματα στο στοματικό βλεννογόνο, όπως καντιντίαση/συγχειλίτιδα, ξηροστομία, τριχωτή γλώσσα, τραυματικές ελκώσεις, ογκίδια αντιδραστικής φύσης, γεωγραφική γλώσσα, στίξη αμαλγάματος και κιρσοί.

Οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου ενημερώθηκαν για την κατάσταση του στοματικού τους βλεννογόνου και για τους τρόπους που μπορούν να τη βελτιώσουν (οδηγίες στοματικής υγιεινής, καθαρισμού και φύλαξης των οδοντοστοιχιών). Το υπεύθυνο προσωπικό του Γηροκομείου ενημερώθηκε κατάλληλα για να συμβάλλει στην ενίσχυση της στοματικής υγείας των υπερηλίκων. Επίσης, προγραμματίστηκε να γίνει επανεξέταση και θεραπευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν σε 5 φιλοξενούμενους του Γηροκομείου από Οδοντιάτρους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.