Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης:

09.03.2020

Συνεργασία Γηροδοντιατρικής με τον Δήμο Αθηναίων


Το γνωστικό αντικείμενο της Γηροδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, στα πλαίσια των ετήσιων εκπαιδευτικών/κοινωνικών του δράσεων, ξεκίνησε μία σημαντική συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων.

Προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής επισκέπτονται 4 δημοτικά οδοντιατρεία στα οποία διεξάγουν στοματικό έλεγχο και παρέχουν συμβουλές προαγωγής της στοματικής υγείας σε άτομα άνω των 60 ετών υπό την επίβλεψη των οδοντιάτρων του Δήμου. Η δράση διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση σε όλη τη διάρκεια του εαρινού εξάμηνου.

Οι οδοντίατροι των δημοτικών ιατρείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρακολούθησαν σχετικό ενημερωτικό σεμινάριο Γηροδοντιατρικής στην Οδοντιατρική Σχολή και έλαβαν αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό. Ταυτόχρονα, για την ενημέρωση των πολιτών αναπτύχθηκαν εξειδικευμένα φυλλάδια με συμβουλές για την στοματική υγεία στην τρίτη ηλικία.

Η συνεργασία αυτή της Οδοντιατρικής Σχολής με τον Δήμο Αθηναίων που προάγει τη στοματική υγεία των ηλικιωμένων δημοτών οι οποίοι συχνά δεν έχουν πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη, συντονίστηκε από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γηροδοντιατρικής ΕΚΠΑ κ. Αναστασία Ε. Κοσιώνη και τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Μανόλη Καλαμπόκα.