Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης:

28.09.2021

Υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής, σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας

Το Εργαστήριο Παιδοδοντιατρικής και το Εργαστήριο Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), Πρόεδρος κος Γρηγόρης Λέων, παρέχουν υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής, σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τομέα, με υπεύθυνο τον Αναπλ. Καθηγητή κ.Βασίλειο Παπαϊωάννου υποδέχονται τα παιδιά κάθε Σάββατο στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κέντρου. Πραγματοποιούν οδοντιατρική εξέταση  και δίνουν οδηγίες στοματικής υγιεινής.

Η διεξαγωγή του προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής στα παιδιά συνοδεύεται από μελέτη – καταγραφή της οδοντοστοματολογικής κατάστασης, των αναγκών, αλλά και των συνηθειών στοματικής υγιεινής και διατροφής των  άπορων παιδιών,  με σκοπό τον σχεδιασμό στοχευμένων προγραμμάτων. Σημαντική υποστήριξη στο πρόγραμμα παρέχεται από την εταιρεία Colgate με την δωρεάν διάθεση του kit Αγωγής Στοματικής Υγείας που δίνεται στο τέλος της επίσκεψης σε κάθε παιδί.