Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση » Οδοντιατρικό Μάνατζεμεντ

Οδοντιατρικό Μάνατζεμεντ

 

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των οδοντιάτρων και των εν γένει εργαζομένων στο χώρο της οδοντιατρικής, στις αρχές της διοίκησης μίας σύγχρονης οδοντιατρικής επιχείρησης. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν βασικές αρχές στρατηγικής, διοίκησης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού καθώς και παράγοντες διασφάλισης της ποιότητας στην οδοντιατρική επιχείρηση. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα επιδιώκει την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη διαμόρφωση συγκεκριμένων επιχειρηματικών στόχων, στην εφαρμογή των κατάλληλων στρατηγικών για την επίτευξή τους, στη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου της οδοντιατρικής επιχείρησης, στην ανάπτυξη μοντέλων για διαδικασίες εξυπηρέτησης των οδοντιατρικών ασθενών, αποτελεσματικής επικοινωνίας και συνεργασίας στο οδοντιατρείο, στη διαχείριση του άγχους και του χρόνου και την ανάπτυξη ανθεκτικότητας για τους εργαζομένους. Όσον αφορά τη διοίκηση των ομάδων, έμφαση δίνεται στην προάσπιση της συνεργασίας, στην έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση συγκρούσεων καθώς και στη δημιουργία κινήτρων για την αύξηση της παραγωγικότητας. Σημαντικό μέρος του αποτελεί τέλος, η οικονομική διαχείριση μέσω της σύνταξης προϋπολογισμών και τήρησης χρονοδιαγραμμάτων για  αύξηση της αποτελεσματικότητας και ποιότητας στο χώρο των οδοντιατρικών υπηρεσιών. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • Βασικές αρχές στρατηγικής για την οδοντιατρική επιχείρηση
  • Στρατηγικός σχεδιασμός και στοχοθεσία για την οδοντιατρική επιχείρηση
  • Ηθική και δεοντολογία στην οδοντιατρική
  • Κανόνες ηγεσίας και διοίκησης στην οδοντιατρική
  • Ανάπτυξη και διοίκηση ομάδων σε οδοντιατρικές επιχειρήσεις
  • Κριτική σκέψη, λήψη αποφάσεων, επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων στο οδοντιατρείο
  • Αποτελεσματική επικοινωνία στο οδοντιατρείο
  • Διαχείριση συγκρούσεων σε οδοντιατρικές επιχειρήσεις
  • Βranding και marketing στο οδοντιατρείο
  • Διοίκηση και βελτίωση ποιότητας στις οδοντιατρικές υπηρεσίες
  • Πιστοποίηση οδοντιατρείου, προδιαγραφές χώρου, εξοπλισμού, υπηρεσιών
  • Προϋπολογισμοί, λογιστικά και φορολογικά θέματα οδοντιατρικής επιχείρησης
  • Διαχείριση πόρων και χρηματοδότηση οδοντιατρικής επιχείρησης
  • Διαχείριση του άγχους στο οδοντιατρείο
  • Διαχείριση του χρόνου στο οδοντιατρείο
  • Ανάπτυξη ανθεκτικότητας στο οδοντιατρείο

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν:

  • Οδοντίατροι,
  • Φοιτητές Οδοντιατρικής, Οδοντοτεχνικής (και λοιπών συναφών επιστημών υγείας)
  • Απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στο χώρο των οδοντιατρικών υπηρεσιών
  • Πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ σε συναφή πεδία με την Οδοντιατρική
  • Βοηθητικό προσωπικό οδοντιατρείων

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: (1) Αίτηση εγγραφής (με βάση το έντυπο του Πανεπιστημίου) η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://cybele.cce.uoa.gr/ (2) Αντίγραφο Απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή του πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ανάλογα.

Το πρόγραμμα προκηρύσσεται μία (1) φορά ανά έτος και μπορούν να συμμετέχουν εώς 50 άτομα/κύκλο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι στο σύνολό του ηλεκτρονικής μορφής και θα περιλαμβάνει ebooks ανάλογα με τη θεματολογία, σημειώσεις, διαφάνειες, video, σπικαρισμένες παρουσιάσεις, σχετική αρθρογραφία των εκπαιδευτών και βιβλιογραφία.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αφορούν στην αξιολόγηση της επίτευξης των μαθησιακών αποτελεσμάτων της κάθε διδακτικής ενότητας. Η αξιολόγηση θα γίνεται μέσω: α) τεστ που θα δίνεται ηλεκτρονικά και θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (1 ανά εβδομαδιαία ενότητα)  β) συγγραφή μικρής έκτασης εργασιών (1 εώς 2 ανά ενότητα, γ) ενεργή συμμετοχή στο 50% των διαδικτυακών webinars του προγράμματος.

ΑΠΟΝΕΜΟΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Στους επιτυχόντες στην αξιολόγηση των διδακτικών ενοτήτων όλων των μαθημάτων χορηγείται Πιστοποιητικό συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

  • Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 16 εβδομάδες (4 μήνες), που αναπτύσσονται σε διάρκεια από 1η Μαρτίου - 30 Ιουνίου έκαστου έτους)
  • Οι συνολικές ώρες ενασχόλησης στην εξ αποστάσεως-ασύγχρονης εκπαίδευση είναι 90 ώρες - ανεπτυγμένες σε 16 εβδομάδες και 10 σύγχρονα εξ’αποστάσεως wοrkshops διάρκειας 90 λεπτών έκαστο (21 ώρες σύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης).
  • Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής ενότητας ο συμμετέχων καλείται να επισυνάψει 2 εργασίες ανάπτυξης θέματος (max 800 λέξεις) και ένα τεστ 5 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Συνολικά πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το 70% των επισυναπτόμενων θεωρητικών εργασιών και όλα τα τεστ, να συμμετέχει στις 10 σύγχρονες διαδικτυακές συναντήσεις της ομάδας (workshops) (50% των παρουσιών) και να συμπληρώσει τις 2 αξιολογήσεις του προγράμματος (αρχική και τελική). (ECVET προγράμματος: 3.6)
  • Το κόστος του προγράμματος είναι 1.350 ευρώ. Σε εφάπαξ εξόφληση ή στην early bird εγγραφή ο συμμετέχων μετέχει έκπτωσης -5%. Αν συνάδουν και οι δύο προϋποθέσεις τότε ο συμμετέχων δικαιούται συνολικής έκπτωσης -10%. Συμμετέχοντες σε νέο κύκλο που έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα προγράμματα υπό την ίδια ακαδημαϊκή και επιστημονική υπευθυνότητα δικαιούνται έκπτωση -30% συνολικά (συμπεριλαμβανομένων των δύο προηγούμενων προϋποθέσεων). Η καταβολή του ποσού εκτός της προκαταβολής γίνεται σε δύο (2)  δόσεις : προκαταβολή (με την εγγραφή) 450 ευρώ, πρώτη δόση (2ος μήνας) 450 ευρώ και δεύτερη δόση (4ος μήνας) 450 ευρώ.
  • Η χορήγηση του Πιστοποιητικού Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης, πραγματοποιείται όταν ο εκπαιδευόμενος λάβει στο σύνολο των υποχρεωτικών εργασίων βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 6 (άριστα το 10). Σε περίπτωση που η βαθμολογία μίας ή περισσότερων εργασιών δεν ξεπερνά το 50%, ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα επανεξέτασης των εργασιών αυτών κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Η βαθμολογία που θα συγκεντρώσει κατά τη διαδικασία επανεξέτασης είναι και η οριστική για την κάθε εργασία που επαναξιολογείται, με την προϋπόθεση ότι ξεπερνά εκείνη που συγκέντρωσε κατά την κανονική διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε διαφορετική περίπτωση διατηρείται η αρχική βαθμολογία. Σε περίπτωση που και μετά τη δεύτερη εξέταση δεν συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία που να ξεπερνά το 50%, τότε αν υφίστανται και άλλες προϋποθέσεις (π.χ. αν δεν έχει καταθέσει το 70% των εργασιών) ενδέχεται να μην μπορεί να λάβει το σχετικό πιστοποιητικό.

Πληροφορίες εγγραφής :

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Ο Ακαδημαϊκός και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια της  Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαρία Γ. Αντωνιάδου, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πληροφορίες: https://www.dentist-edu.cce.uoa.gr/
Tηλ. Γραμματείας: 2107461208, helpdentist.uoa[at]gmail[dot]com