Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση » Συμπληρωματικές νέες δεξιότητες βοηθητικού προσωπικού οδοντιατρείου (copy 1)

Συμπληρωματικές νέες δεξιότητες βοηθητικού προσωπικού οδοντιατρείου

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των εργαζομένων σε οδοντιατρικές επιχειρήσεις και η επικαιροποίηση των γνώσεων τους στα νέα τεχνολογικά και επιχειρηματικά οδοντιατρικά δεδομένα ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις υπηρεσίες που καλούνται να παράσχουν στον επαγγελματικό τους χώρο, δίπλα σε επαγγελματίες οδοντιάτρους και επιχειρηματίες του κλάδου. Στο πρόγραμμα αυτό οι εκπαιδευόμενοι/ες θα: 1) εξοικειωθούν με τις προδιαγραφές συντήρησης και πιστοποίησης του οδοντιατρικού μηχανήματος και λοιπού σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, 2) γνωρίσουν τις βασικές αρχές της ψηφιακής απεικόνισης στην οδοντιατρική, 3)  μάθουν τις δυνατότητες των ψηφιακών συστημάτων, των συσκευών λέιζερ και των χειρουργικών σετ των εμφυτευμάτων, 4) κατανοήσουν τη χρησιμότητα του απαραίτητου φωτογραφικού εξοπλισμού για οδοντιατρικές εφαρμογές, 5) επικαιροποιήσουν τα πρωτόκολλα απολύμανσης και αντισηψίας μέσα στο οδοντιατρείο και τον τρόπο οικολογικής απόρριψης των μολυσματικών και λοιπών απορριμάτων του οδοντιατρείου, 6) γνωρίσουν τα βασικά ανατομικά στοιχεία της στοματικής κοιλότητας, την αιτιοπαθογένεια, συμπτωματολογία και θεραπεία των βασικών νόσων του περιοδοντίου και των δοντιών, 7) εκπαιδευτούν στις οδηγίες και σύγχρονα μέσα στοματικής υγιεινής, 8) μελετήσουν τα βασικά σημεία του κώδικα οδοντιατρικής δεοντολογίας ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν αποτελεσματικά μια οδοντιατρική επιχείρηση, 9) ασκηθούν σε νέες coaching προσεγγίσεις των οδοντιατρικών ασθενών και άλλες επικοινωνιακές τεχνικές για μεταφορά πληροφοριών και θέσπιση ορίων στο οδοντιατρείο, 10) ασκηθούν σε αυτογνωσιακές τεχνικές αύξησης της ικανοποίησης από την εργασία, της συνεργατικότητας, υπευθυνότητας και παραγωγικότητας στο οδοντιατρείο. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευομένων στη βελτίωση της ποιότητας των οδοντιατρικών υπηρεσιών και του επαγγελματικού προφίλ της οδοντιατρικής επιχείρηση

  1. Εκπαίδευση πάνω στις προδιαγραφές, λειτουργία και συντήρηση του  οδοντιατρικού μηχανήματος, των κοπτικών μέσων και βοηθητικών οδοντιατρικών μικροσυσκευών
  2. Βασικές αρχές ψηφιακής οδοντιατρικής απεικόνισης
  3. Eκπαίδευση σε νέα ψηφιακά συστήματα σάρωσης και εκτύπωσης, συσκευές λέιζερ και χειρουργικό εξοπλισμό εμφυτευμάτων
  4. Εισαγωγή στην οδοντιατρική φωτογράφιση
  5. Σύγχρονα πρωτόκολλα απολύμανσης και αντισηψίας στο οδοντιατρείο
  6. Βασικές αρχές ανατομίας και νόσων του στόματος
  7. Προχωρημένη εκπαίδευση στην εκμάθηση στοματικής υγιεινής
  8. Επικοινωνιακές τεχνικές στο οδοντιατρείο Ι
  9. Επικοινωνιακές τεχνικές στο οδοντιατρείο ΙΙ
  10. Ηθική και Δεοντολογία στο οδοντιατρικό επάγγελμα
  11. Οδοντιατρικό μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις στο οδοντιατρείο
  12. Σύγχρονη γραμματειακή υποστήριξη οδοντιατρείου-σύνταξη βιογραφικού-επαγγελματική συνέντευξης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε οδοντιατρικές επιχειρήσεις/οδοντιατρεία ως βοηθητικό προσωπικό
  • Εργαζόμενους/ες σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την οδοντιατρική επιστήμη
  • Εργαζόμενους/ες σε επιχειρήσεις υγείας που επιθυμούν να εργαστούν σε οδοντιατρεία
  • Επαγγελματίες που σχετίζονται με την οδοντιατρική επιστήμη

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: (1) Αίτηση εγγραφής (με βάση το έντυπο του Πανεπιστημίου) η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα  https://cybele.cce.uoa.gr/ (2) Αντίγραφο Απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή του πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ανάλογα, (3) Βιογραφικό Σημείωμα, που να περιλαμβάνει, εκτός των λοιπών στοιχείων και σαφή αναφορά στους λόγους που οδηγούν τον υποψήφιο στην αίτηση παρακολούθησης του προγράμματος ή συστατική επιστολή του εργοδότη. Προτιμούνται όσοι εργάζονται ήδη σε οδοντιατρεία ή έχουν κάποια προϋπηρεσία στον οδοντιατρικό χώρο ή σχετικές σπουδές.

Το πρόγραμμα προκηρύσσεται μία φορά ανά έτος και μπορούν να συμμετέχουν εώς 40 άτομα/φορά.

ΑΠΟΝΕΜΟΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Στους επιτυχόντες στην αξιολόγηση των διδακτικών ενοτήτων όλων των μαθημάτων χορηγείται Πιστοποιητικό Συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι στο σύνολό του ηλεκτρονικής μορφής και περιλαμβάνει εικόνες με επεξηγήσεις, σημειώσεις, διαφάνειες, video, σχετική βιβλιογραφία και αρθρογραφία.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αφορούν στην αξιολόγηση της επίτευξης των μαθησιακών αποτελεσμάτων της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας μέσω: α) τεστ που θα συμπληρώνονται ηλεκτρονικά και θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, και β) εργασίες μικρής ανάπτυξης κειμένου (μέχρι 800 λέξεις ανάλογα με το θέμα), γ) ενεργή συμμετοχής στις 6 διαδικτυακές συναντήσεις (webinars)

Στο τέλος κάθε ενότητας ο εκπαιδευόμενος καλείται να α) ολοκληρώσει τα θεωρητικά τεστ, β) συμμετέχει σε 7 σύγχρονες διαδικτυακές συναντήσεις (webinars) διάρκειας 90 λεπτών έκαστη και γ) ολοκληρώσει συνολικά 70% των προτεινόμενων εργασιών (συμπεριλαμβανομένων των θεωρητικών τεστ). Το σύνολο των ωρών για τη σύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση είναι συνολικά 14 ώρες).

Η χορήγηση του Πιστοποιητικού συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πραγματοποιείται όταν ο εκπαιδευόμενος καταθέσει το 70% των προτεινόμενων εργασιών και λάβει βαθμό μεγαλύτερο του 6 (άριστα το 10) σε κάθε μία από αυτές. Σε περίπτωση που η συνολική βαθμολογία μίας ή περισσοτέρων εργασιών δεν ξεπερνά το 6, ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα επανεξέτασης της εργασίας κατά τη διάρκεια του προγράμματος (μέχρι 2 προσπάθειες).

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 εβδομάδες. Νέοι κύκλοι ανοίγουν στις 15 Νοεμεβρίου και 15 Απριλίου έκαστου έτους.

Οι συνολικές ώρες ενασχόλησης της εξ αποστάσεως-ασύγχρονης εκπαίδευσης είναι 60 ώρες - ανεπτυγμένες σε 12 εβδομάδες.

Το κόστος του προγράμματος είναι 850 ευρώ. Σε εφάπαξ εξόφληση ή στην early bird εγγραφή υπάρχει έκπτωση 5%. Η προκαταβολή είναι 250 ευρώ. Το υπόλοιπο του ποσού καταβάλλεται σε δύο δόσεις των 300 ευρώ (τέλος πρώτου και δεύτερου μήνα του προγράμματος αντίστοιχα) Σε εφάπαξ καταβολή του ποσού ο συμμετέχων δικαιούται 5% έκπτωση. Η συνολική έκπτωση εγγραφής και με τις δύο προϋποθέσεις είναι 10% (early bird και εφάπαξ εξόφληση: -10% επί του βασικού αρχικού ποσού). Στην περίπτωση αυτή οι δόσεις ρυθμίζονται ανάλογα.

Το πρόγραμμα διεξάγεται μέσα από την πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ στη διεύθυνση: https://cybele.cce.uoa.gr/

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Ο Ακαδημαϊκός και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια της  Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαρία Γ. Αντωνιάδου, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πληροφορίες: https://www.dentist-edu.cce.uoa.gr/
Tηλ. Γραμματείας: 2107461208